Wie ben ik?

Ik heb een aangeboren nieuwsgierigheid naar mensen, naar hun verhaal, wat ze drijft. Waar zit kracht of waardoor is deze tijdelijk verloren. Luisteren en me volledig onderdompelen in het verhaal van de ander, is iets wat ik enorm graag doe en goed kan. Inmiddels heb ik kennis en vaardigheden opgedaan om mensen te begeleiden hun veranderingsproces. Voor het zover was…..

Lees meer…

Ik ben Marijn, geboren eind 1977 in België en verhuisd naar Frankrijk, daarna naar Nederland en vervolgens terug naar België. Allemaal voor mijn 7e levensjaar. Als dochter van avontuurlijke ouders heb ik op jonge leeftijd mijn wortels telkens mogen planten, uitgraven en opnieuw planten. Ondanks de enorme liefde van mijn ouders voelde ik me als kind vaak anders, soms alleen en ook afgewezen. Steeds een nieuwe omgeving, nieuwe mensen. Wat werd mijn strategie? Me aanpassen! ‘Als ik niet goed ben zoals ik ben, dan doe ik wel anders’ dacht ik. Ik ‘deed niet wie ik was’.

Lang maakte ik keuzes die ik met mijn hoofd bedacht, en niet op basis van wat mijn hart me ingaf. Dat resulteerde in me anders voordoen dan dat ik was, stoerder bijvoorbeeld, of onverschilliger. Zonder dat ik het zelf in de gaten had, had ik moeite met het vinden van MIJN eigen pad. Om dat te kunnen doen is het belangrijk dat je weet wie je bent, wat je belangrijk vindt, waar je warm voor loopt en wat je wel en niet wilt in je leven. En dat had ik nou juist niet duidelijk voor mezelf.

Dus startte ik mijn eigen zoektocht! Mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling en het ontwikkelingsproces van anderen, startte in deze periode. Het ontdekken van mezelf (mijn interesses, kwaliteiten, behoeften en waarden) heeft ervoor gezorgd dat ik nu weet wie ik ben en doe wat bij mij past. Ik geef mijn grenzen aan maak keuzes waarbij ik mezelf niet tekort doe. Keuzes waarbij ik ja kan zeggen tegen de ander, en ook ja tegen mezelf. Dan geeft energie en voldoening!

Ik leid mijn waardevolle leven (leven vanuit mijn waarden 🙂 ) en bewandel mijn pad. Dat betekent niet dat ik geen dingen tegenkom in het leven die moeilijk of verdrietig zijn, maar ik kan er wel beter mee omgaan.

En dat is ook waar ik andere vrouwen bij begeleid; het anders leren omgaan met die (kritische) gedachten en het ontdekken waar jij echt blij van wordt. 

Om opgeleid te worden tot kundig en professioneel therapeut koos ik voor Psychodidact in Waalwijk. Hier heb ik de SNRO-erkende HBO-opleiding tot psychosociaal therapeut gevolgd. Zelfonderzoek, reflectie, lezen, cursussen, trainingen en retraites blijven deel uitmaken van mij; van deze ontwikkeling geniet ik enorm. En ik ben getrouwd met Rob en samen hebben we drie prachtige energieke kids!