Aanbod

Soms krijg je antwoord op jouw persoonlijke ontwikkelingsvragen door een goed gesprek of door zelfonderzoek. Maar wat als je er niet uitkomt? Dan kan ik je helpen om de oorzaken van jouw stress te ontdekken en aan te pakken. We duiken samen in jouw leven, jouw verhaal en onderzoeken wat je doet, denkt en voelt en de achtergrond daarvan.

Ja, ik wil meer weten!

Kortdurende en doelgerichte therapie met empathie en een scherp analytisch oog

Er zijn verschillende manieren om samen aan de slag te gaan:

  • Back-on-track-gesprek: we plannen enkele (meestal 2 a 3) gesprekken in. Dit kan wanneer je samen met iemand zaken op een rijtje wil zetten : waar sta ik nu, waar wil ik heen, wat houdt me tegen? Er ontstaat orde in de ‘chaos’ en je kunt weer vooruit. Onduidelijkheden worden helder, het pad wordt weer belicht, je kunt er weer tegenaan.
  • Een ik-wil-verandering!-traject: we plannen ongeveer 6 a 8 gesprekken in. Ervaar je regelmatig (teveel) stress? Wil je zaken anders aanpakken in je leven en daar goede begeleiding in krijgen? Dat kan! We creëren overzicht in wat er speelt in jou, je gedachten, gevoelens en je gedrag. Patronen die jou verhinderen om op een ontspannen manier door het leven te gaan worden helder. Er ontstaat inzicht, blinde vlekken worden belicht en puzzelstukjes vallen op hun plek. Vanuit de bewustwording ontstaan mogelijkheden en ruimte om te achterhalen wat je wel wil. Wat is belangrijk voor je, wat zijn jouw waarden, kansen en mogelijkheden? En, hoe geef je hier invulling aan? We kijken vooruit, je stelt doelen en acties op en gaat hiermee actief aan de slag. Zo creër jij nieuwe patronen! Je gaat op een andere manier door het leven, er ontstaat meer balans. Je gaat meer leven vanuit wat jij belangrijk vindt. Dat brengt meer voldoening en geluk!
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wat is het?

Psychosociale therapie of counseling is een laagdrempelige vorm van hulpverlening die resultaatgericht en pragmatisch is. Patronen van denken, voelen en doen die niet functioneel meer zijn, worden opgespoord en helder gemaakt. Vervolgens word je begeleid om op zoek te gaan naar waar jij belangrijk vindt; jouw waarden. Vanuit die waarden formuleren we doelen, en acties. Aan de slag, nieuwe patronen creëren!

De gesprekken zijn gericht op het verkrijgen van inzicht
en het zelfstandig leren oplossen van problemen.

Ik gebruik hiervoor o.a. de volgende technieken:

gespreksmethodiek van I. Slaats (gebaseerd op de methodiek van G. Egan,
grondlegger van counseling)

ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

oplossingsgerichte therapie

motiverende gespreksvoering

Resultaat

Na afloop van de therapie:

  • heb je jezelf beter leren kennen

  • weet je wat jou energie kost, en oplevert

  • kun je betere, gezondere keuzes maken voor jezelf

  • heb je zicht op hoe het komt dat je doet wat je doet

  • ben je in staat om anders om te gaan met jouw belemmerende gedachten en overtuigingen

  • weet je wat voor jou belangrijk is en hoe je hieraan invulling kunt geven

Wil jij dat proces aangaan met jezelf

en gaan leven vanuit jouw waarden?

Neem dan contact op!